Wijkermeerstraat 7, Hoofddorp, The Netherlands

Onze nieuwe naam

Waarom een nieuwe naam?
In 2009 zijn we beide na 10 jaar in dienst van andere studio’s te hebben gewerkt gestart met Ontwerpstudio Kuhasa. 10 jaar werken voor andere studio’s had er voor gezorgd dat we beide een indrukwekkend portfolio hadden opgebouwd. Leuk, maar al dat werk kan je natuurlijk niet 1-op-1 in je eigen bedrijfsportfolio zetten. Anders gezegd, we zouden op nul beginnen. Een ‘aparte’ naam met dito website heeft er voor gezorgd dat we een vliegende start hebben gehad. We vielen gelijk op.
Nu bijna 5 jaar later hebben we wederom op eigen kracht een enorme portfolio opgebouwd en zijn we honderden projecten verder. De afgelopen 5 jaar hebben we werkelijk alles op designgebied gedaan. Top om ons bedrijf handen en voeten te geven en het heeft ons gebracht waar we nu zijn. De andere kant daarvan is dat je ook werk aanneemt waar niet direct onze passie ligt.
In 2013 werd het tijd om onze focus te gaan bepalen. Sommige werkzaamheden zijn we uit gaan besteden. We hebben afscheid genomen van een aantal klanten met werkzaamheden waarbij we ons niet meer prettig voelde. Dit waren behoorlijk pijnlijke stappen zo nu en dan, maar noodzakelijk om door te kunnen groeien. Het afgelopen jaar was in die zin een mooie aanloop naar onze nieuwe focus. De naam Kuhasa heeft ons gebracht tot waar we nu staan, maar nu is het tijd voor een nieuwe stap.
Persoonlijk
Koekoek & Hardes is onze nieuwe naam. Wij maken het persoonlijk (op de goede manier). Jullie zien ons, werken met ons, spreken met ons. Het & teken in onze naam is het belangrijkste element. We doen alles namelijk samen. Fester en ik, wij met onze klanten, wij met onze partners … samenwerken is het kernwoord en daarbij gebruik maken van ieders absolute expertise.

 

Visitekaartje KH

Die absolute expertise is ook de aanleiding geweest om onze focus te bepalen. Waar zijn wij nou echt heel erg goed in en waar worden wij nou echt blij van? Beide overwegingen zijn erg belangrijk. Kloppen die dan heb je de juiste ingrediënten om je doel te bereiken.
Onze focus wordt tweeledig: creatief uitvoerend & uitvoerend creatief. Dit betekent dat we aan twee kanten van de streep werken. Enerzijds below-the-line. Wij ontwikkelen binnen bestaande huisstijlen nieuwe middelen (uitvoerend creatief). Anderzijds staan wij aan de concept kant en helpen wij ondernemingen met het creëren van hun identiteit (creatief uitvoerend).
De komende tijd zal onze nieuwe website nog flink worden uitgebreid met nieuwe portfolio items en inhoudelijke blogs (op de Koekoek & Hardes manier dan – net even anders). Tijdens de officiële opening van ons nieuwe kantoor op 12 februari (de uitnodigingen komen spoedig) zullen we jullie meer vertellen en vooral ook laten zien.
Krijg je geen uitnodiging voor 12 februari maar wil je er wel graag bij zijn?
Mail ons!

Comments are closed.